Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara onat olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini akla yatkın görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli esaslı kriterler bölüm önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle essah bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Panik kolu olmalıdır: Müstacel çıkış bapları, panik koluna sahip olmalıdır. Bu, kapının hızlı ve hafif bir şekilde açılmasını sağlar ve insanların müstacel durumlarda emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırır.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi derunin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya amil vermemesi için kapatılmalıdır.

Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak bilinen ve bapnın içeriden dışarıya harbi açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında dosdoğru bir fen ile yerleştirilmesi, yangın simultane kullanımı kolaylaştırır.

Yangın Kapıları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en omurga kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Montaj: Yangın kapısı, dosdoğru şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, bilirkişi bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın güvenliği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin elan etkili olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın Bapsı acil durumlarda binadan dışarı çıkış esenlamanın cepheı saf yangının vesair alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının muayene şeşna kızılınması kolaylaşır ve elan zait muhatara vermesi önlenir.

Müstamel kuruluşlarda bina hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden Yangın kapısı istanbul fiyatı yapılan yangın merdivenleri, yeni dokumalarda (okul, kızılışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın merdiveni kapıları, haklı bir şekilde monte edilerek ve düzenli olarak hizmetının mimarilması ile yıllarca güvenle kullanılabilir.

Malzeme: Yangın baplarında genellikle çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dayanırlıklidir.

Yangın yönetmeliğinde anlatım edilmiş olduğu üzere kapıların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Bapların resen kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Report this wiki page